Leren leren

Eerst lekker genieten van de kerstvakantie en dan met goede voornemens 2017 in. Dat doe je met de cursus snel leren = leuk leren. Creative Moves - Snel leren = leuk leren "De Peel" start in januari weer met nieuwe cursussen voor scholieren van brugklas t/m universiteit.
Meld je nu aan: 0640953730 of via info@creativemoves.nl
Ik wens jou alvast fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en succesvol studiejaar in 2017.

Leren  lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Meestal leer je zoals jij denkt dat het moet. Soms krijg je wel tips van docenten, maar je moet zelf verder uitzoeken wat bij jou past. En dat is niet altijd even gemakkelijk, omdat je ook niet weet wat er allemaal mogelijk is. Bovendien heeft ieder zijn eigen voorkeursstrategieën. De een leert gemakkelijker door lezen, de ander door luisteren en weer een ander door doen.

Ook denken een aantal mensen in beelden. Als je weet hoe je hersenen werken, begrijp je ook waarom je iets het beste op een bepaalde manier kunt aanpakken. Samen met jou kijken we welke leerstrategieën het beste bij jou passen.

Daarbij gebruiken we manieren die niet allemaal vanzelfsprekend op school worden ingezet.  Denk hierbij aan vaardigheden als snellezen en mindmappen, geheugentechnieken en bewegend leren. Ook plannen en organiseren van huiswerk/studie, concentratie, motivatie en zelfvertrouwen zijn onderdelen die wij aanpakken.

Studielift 123
Verder ben ik trainer voor Studielift 123. Dit is een  driejarig mentorprogramma voor de onderbouw waarin leerlingen studievaardigheden, sociale vaardigheden en (meta)cognitieve vaardigheden krijgen aangereikt.  Meer informatie hierover vindt u op www.time2control.nl

Geef s.v.p. bij interesse aan dat je via Creative Moves op de hoogte kwam van Studielift123 en dat ik graag de implementatie begeleid.

 

petra