Coaching

Om jezelf te ontwikkelen denk ik dat iedereen een coach nodig heeft. Of je nu een startende leerkracht bent, of al jaren ervaring hebt, maakt niet uit. Zelf heb ik ook coaches waar ik een beroep op doe om mezelf verder te ontwikkelen.

Gedurende mijn 25-jarige onderwijsloopbaan heb ik veel collega’s en stagiaires gecoacht. Zowel startende leerkrachten als zittende leerkrachten.  Iedereen heeft blinde vlekken die je zelf dus niet ziet. Het is heel fijn als iemand anders je helpt om deze blinde vlekken zichtbaar te maken. Dan pas kun je weer verder met je persoonlijke ontwikkeling.

Startende leerkrachten hebben veelal een coach nodig om wegwijs te worden in de organisatie. Er komen veel nieuwe dingen op hun pad. Een eerste baan blijkt toch wel intensiever dan een stageplek. Je bent ineens eindverantwoordelijk voor een groep. Het is fijn om dan eens te sparren met iemand die objectief aan de zijlijn meekijkt.

Bovendien hebben collega’s niet altijd de tijd om je goed te begeleiden. Zij lopen vaak zelf ook tegen tijdsdruk aan. Zaken zijn voor hen ook heel vaak vanzelfsprekend. Een buitenstaander kan daarom een goede aanvulling zijn.

Leerkrachten met meer ervaring, hebben niet altijd geleerd om te reflecteren.  De vanzelfsprekende zaken blijven ze doen, omdat het nu eenmaal altijd zo gedaan wordt. Ze komen steeds vaster in patronen zitten. Ze dreigen hun passie kwijt te raken met alle gevolgen vandien. Doordat dit een proces is wat jaren kan duren, zien ook collega’s deze patronen niet altijd. Een objectieve buitenstaander kan ook hier uitkomt bieden.

Herken jij je in bovenstaande?
Wil je meer informatie?

Vul dan onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

petra