Leren leren

Leren leren gaat niet vanzelf. Veel scholieren/studenten hebben hierbij hulp nodig. Een duwtje in de rug of een klein opstapje kan soms al voldoende zijn. Hieronder een paar tips. En wil je een van onze cursussen volgen of hier meer info over, kies dan in het rolmenu bij de knop Leren leren naar de opleiding die jij volgt.

Tip 1: "Je hoeft het zelf niet allemaal uit te vinden".

Hoe ben jij dit schooljaar begonnen? Is het een pittige uitdaging?  Weet je al hoe je het beste kunt leren? Of ben je nog een beetje zoekende?

Tip 2: "Voorkom onvoldoendes".

Als je al een groot aantal onvoldoendes hebt, moet je die eerst zien weg te werken. Veel handiger toch om onvoldoendes te voorkomen. Dat doe je door te starten met de cursus snel leren = leuk leren.

Tip 3: "Wacht niet tot het te laat is"

Wachten totdat je je onvoldoendes niet meer op kunt halen, is niet zo handig. Vraag op tijd hulp. Echt.... in 6 lessen van 1 uur verdien je deze tijd ruimschoots terug en leer je hoe je het beste kunt leren om onvoldoendes te voorkomen.

Meld je nu aan: 0640953730 of informeer via info@creativemoves.nl
Ik wens jou alvast een succesvol schooljaar toe.

Ben jij ouder en wil je je kind helpen bij het huiswerk, maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken?
Dan is de workshop "Het obstakel dat huiswerk heet" wellicht iets voor jou.

Leren  lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Meestal leer je zoals jij denkt dat het moet. Soms krijg je wel tips van docenten, maar je moet zelf verder uitzoeken wat bij jou past. En dat is niet altijd even gemakkelijk, omdat je ook niet weet wat er allemaal mogelijk is. Bovendien heeft ieder zijn eigen voorkeursstrategieën. De een leert gemakkelijker door lezen, de ander door luisteren en weer een ander door doen.

Ook denken een aantal mensen in beelden. Als je weet hoe je hersenen werken, begrijp je ook waarom je iets het beste op een bepaalde manier kunt aanpakken. Samen met jou kijken we welke leerstrategieën het beste bij jou passen.

Daarbij gebruiken we manieren die niet allemaal vanzelfsprekend op school worden ingezet.  Denk hierbij aan vaardigheden als snellezen en mindmappen, geheugentechnieken en bewegend leren. Ook plannen en organiseren van huiswerk/studie, concentratie, motivatie en zelfvertrouwen zijn onderdelen die wij aanpakken.

Studielift 123
Verder ben ik trainer voor Studielift 123. Dit is een  driejarig mentorprogramma voor de onderbouw waarin leerlingen studievaardigheden, sociale vaardigheden en (meta)cognitieve vaardigheden krijgen aangereikt.  Meer informatie hierover vindt u op www.studielift.nl

Geef s.v.p. bij interesse aan dat je via Creative Moves op de hoogte kwam van Studielift123 en dat ik graag de implementatie begeleid.

 

petra

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren