Snellezen en mindmappen

Of je nu een startende leerkracht bent, een paar jaar ervaring hebt of al een rot in het vak, timemanagement blijft vaak lastig.

Er komen steeds meer onverwachte zaken op je pad. De informatiestroom wordt alsmaar groter. Vroeg of laat kun je daardoor het overzicht kwijt raken. Niet meer weten hoe je je werk allemaal binnen aannemelijke grenzen klaar krijgt. Zeker als je ook nog parttime werkt en te maken hebt met overdrachten. Maar je wilt wel op de hoogte blijven van je vakgebied en eventueel specialiseren. Hoe word je dan de expert zonder dat dit veel tijd op slokt? Hoe handig kan het dan zijn dat je overzicht leert creëeren?

Tijdens de cursus snellezen en mindmappen leer je hoe je sneller de essentie haalt uit zakelijke teksten, vakliteratuur en studieboeken. Door het maken van mindmaps wordt de informatie overzichtelijk gepresenteerd, waardoor verbanden en structuren beter zichtbaar worden. Je kunt hierbij denken aan toepassingen binnen projectmanagement, overlegsituaties, brainstormsessies of verslaglegging. Mindappen heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele aantekeningen maken en vergroot zowel je creativiteit als je effectiviteit.

Snellezen en mindmappen kan in een dagdeel gegeven worden, maar in de praktijk blijft daar dan weinig van hangen. Jammer van de energie en tijd die er wordt ingestoken.

Daarom verdelen wij de stof over 3 lessen van 1 uur. De eerste les starten we met snellezen, een week later in les 2 wordt gestart met mindmappen en na 4 of 5 weken plannen we de derde les, waarin dieper wordt ingegaan op mindmappen. Ook komen enkele geheugentechnieken aan bod.

Op deze manier krijgt elke cursist de gelegenheid om binnen de curus ook 6 weken te oefenen. Dit is de tijd die nodig is om je een vaardigheid eigen te maken.

De cursus snellezen en mindmappen wordt op onze locatie in Helmond gegeven. Bij deelname van meer dan 3 personen geven wij de cursus ook in company.

Daarnaast is het mogelijk om Snellezen en Mindmappen te volgen als blended programma. Als trainer bij het Instituut of Microtraining (IOM) Nederland verzorg ik namelijk de training "Effectieve productiviteit – snellezen en mindmappen". Wil je hierover meer informatie, geef dit dan s.v.p. aan op het contactformulier.

     

    petra

    BewarenBewaren

    BewarenBewaren