Mijn waarom

Na 25 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, wilde ik meer betekenen voor leerkrachten die hun passie dreigen te verliezen. Daarom heb ik de leerkracht APK ontwikkeld. De Actieve Professionele Kans op WEG naar Werkplezier, Enthousiasme en Geluk.

Op mijn zoektocht kwam ik de cursus snel leren = leuk leren op  mijn pad. In deze cursus leren scholieren en studenten in 6 lessen van 1 uur hoe ze moeten leren en plannen. Door het geven van deze cursus kon ik ook een andere kant aanvliegen. Ik kon zo niet alleen leerlingen motiveren, maar indirect ook weer de docenten. De leerstrategieën voor scholieren en studenten zijn echter ook goed toepasbaar door volwassenen. Want wat moet er veel informatie verwerkt worden. Dankzij het snellezen ben ik mezelf steeds meer gaan verdiepen in de hersenwerking in relatie tot het leren.

Veel kinderen lopen vast omdat ze niet de juiste leerstrategieën kennen of toepassen of omdat ze in beelden denken of concentratieproblemen hebben. Daarvoor heb ik inmiddels een aantal aanvullinde trainingen op het programma staan, die ondersteunend kunnen werken. Momenteel ben ik me verder aan het oriënteren en specialiseren in bewegend leren.

Ik geniet van de groei die mijn cursisten, zowel jongeren als volwassenen, in de relatief korte periode laten zien.

petra